Kerk Lievegem

€ 9.000 Oude Staatsbaan 66, 9930 Lievegem
Intro
Foto's
Details

Korte introductie over deze woning

Doe een bod voor een erfpacht vanaf slechts € 9.000/jaar en dit voor 800m2

In het centrum van het charmante dorpje Zomergem staat deze prachtige Interbellum-kerk met Art Deco-connotaties.
Ideaal om te ontspannen en/of te eten in het bijzijn van uw gasten of om sportieve of culturele activiteiten te ondernemen.

In overleg met de erfpachter zijn er verschillende nieuwe bestemmingen mogelijk met onder meer woningen, B&B, winkel, vrije beroepen, sportactiviteiten, kantoor, tentoonstellingen, etc.

Deze kerk werd gebouwd door de Gentse architect H. Vaerwyck-Suys, geridderd, bekend en erkend vanwege zijn talrijke appartementsgebouwen in Gent, villa’s in De Haan, kerken, scholen en schouwburg in Maldegem.  Daardoor verdient de kerk haar plaats op de erfgoedlijst. Om de geschiedenis van Saint-Maurus, beschermheilige van de houtskoolbranders, de lastdragers, de kleermakers, de schoenmakers en de kopersmeden, te herinneren, vertellen de zijgevels dit via tekeningen op faience.

Het middenschip en het koor nodigen uit om de kerk binnen te treden door een uitzonderlijke ruimte en plafondhoogte te bieden waarmee u uw klanten kunt verwennen. Het parkeren en opladen van elektrische auto’s aan de voorzijde van de kerk zorgt voor extra comfort voor uw klanten. Naast de aanpassingswerkzaamheden die nodig zijn voor uw project, zijn er ook bepaalde werkzaamheden te verwachten om de EPC te verbeteren. De elektriciteit daarentegen is al conform.

De kerk wordt u in erfpacht aangeboden, zodat u zonder eigenaar te zijn, over dit pand volledig kunt beschikken. Volledig genot geeft u de mogelijkheid om alle vruchten te plukken en de nodige wijzigingen voor uw project aan te brengen, uiteraard altijd in overeenstemming met de overeenkomst en de regels van erfgoed en stedenbouw. Dit is een overéénkomst van 33 jaar.

Perfect voor het plezier van uw B&B-gasten of artiesten of uw sportklanten, maar ook aangenaam dankzij de ligging tussen Gent en Brugge. In het centrum van het dorp, zonder fiets of auto, is de kerk gemakkelijk bereikbaar dankzij de bus aan de kerk zelf en voor automobilisten ligt de kerk op 400 meter van de nationale die Gent met Eeklo verbindt.

Deze elegante kerk vertelt een deel van de geschiedenis van het Meetjesland, wil jij die van jou daar ook vertellen? 

Contacteer onze collega Stone Memory Estate met specialisatie in erfpacht mvr. Hamer Laurence op het nummer : +32 479 900 427
of per mail : Laurence@stonememoryestate.com  

46609244
46609249
46609245
46609251
46609246
46609247

Algemeen

Aantal slaapkamers-
Aantal badkamers-
Aantal toiletten-
Totale oppervlakte800 m²
Bewoonbare oppervlakte800 m²
Bouwjaar1934
Tuin-
Garage-
Oriëntatie tuin-
Kadastraal inkomen-

Technisch

Type verwarming-
ElektriciteitskeuringJa, conform
TelefoonkabelJa
Regenwaterput-
Dubbele beglazing-
Isolatie-
Vloerbedekking-
EPC-
EPC klasse-

Stedenbouwkundig

OverstromingsgevoeligNee
Dagvaarding-
Bouwvergunning-
Voorkooprecht-
Verkavelingsvergunning-